Gimnastica care normalizează circulația și restabilește poziția corectă a vertebrelor gâtului

Este un complex de exerciții pentru cei care petrec mult timp în fața calculatorului. Acesta poate fi îndeplinit chiar la locul de muncă. Astfel veți fi mult mai sănătoși.

Osteocondroza zonei gâtului este o afecțiune foarte serioasă care se poate manifesta prin deplasarea și deformarea vertebrelor coloanei vertebrale. În zona gâtului sunt prezente artere vitale și nervi care sunt strâns legate de măduva spinării.

Anume zona gâtului are cea mai mare activitate și zilnic este supusă eforturilor fizice, deoarece ne aflăm mereu în poziție verticală. De aceea, o dată cu înaintarea în vârstă vertebrele din zona gâtului încep să se deplaseze sau să se deformeze, provocând apariția osteocondrozei.

Cea mai bună metodă de tratare a acesteia este gimnastica curativă. Aceasta ajută la normalizarea circulației în zona gâtului și restabilirea poziției corecte a vertebrelor.

Notă: Efectuarea exercițiilor de sine stătător și din proprie inițiativă, fără consultarea medicului poate înrăutăți situația.

Doctorul Vladimir Butrimov și-a dedicat mai mulți ani la rând studierii și alegerii celor mai eficiente exerciții de tratare a osteocondrozei. El este instructor de gimnastică curativă, este psihoterapeut, reflexoterapeut terapeut Chi Kung.

Acest medic a studiat mai mult de 30 de ani diferite metode de restabilire a coloanei vertebrale. Astfel, a creat propriul complex de exerciții pentru fortificarea mușchilor coloanei vertebrale.

Aceasta este o metodă Chi Kung care a apărut ca urmare a multor ani de cercetări de tratare a coloanei vertebrale din zona gâtului. La moment, ea este destul de răspândită și și-a demonstrat eficacitatea.

Complexul de exerciții trebuie efectuat cel puțin de două ori pe zi: dimineața și seara. Dacă veți efectua exercițiile mai des, efectul va fi mai bun, în special în cazul persoanelor sedentare.

Exercițiul Chi Kung antrenează mușchii gâtului și dezvoltă vasele sangvine ale zonei gâtului a coloanei vertebrale. Principala regulă, pe care doctorul Butrimov o consideră obligatorie este relaxarea deplină. Gimnastica curativă necesită relaxarea mușchilor gâtului și doar această stare va ajuta persoana să obțină ceea ce își dorește.

Priviți acest video pentru a învăța practicarea corectă a exercițiilor.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!