Iată ce spune despre tine scrisul tău de mână!

Scrisul nostru de mână spune mai multe despre personalitatea noastră decât ne-am putea închipui. Există chiar o ştiinţă care se ocupă de analiza scrisului de mână pentru a determina trăsăturile caracterului omului. Această ştiinţă se numeşte grafologie şi a fost utilizată încă din timpurile lui Aristotel cu scopul de a identifica problemele de sănătate, de a determina trăsăturile caracterului, precum şi în investigaţiile unor crime.

Văzând scrisul de mână al cuiva, un specialist poate determina până la 5.000 de trăsături ale caracterului acelui om. Textul pe care vi-l prezentăm nu este universal şi nici exhaustiv, dar vă poate ajuta să descoperiţi trăsături ale caracterului dvs. pe care până acum nu le-aţi remarcat.

Scrieţi de mână o frază de 2-3 rânduri în care să fie cât mai multe litere din alfabet. Sau luaţi un manuscris propriu pe care l-aţi făcut într-o atmosferă calmă şi analizaţi-l conform indiciilor de mai jos.

Mărimea literelor şi a cuvintelor

Dacă scrieţi cu litere măşcate, atunci sunteţi orientat spre alţi oameni şi doriţi să fiţi remarcat şi înţeles.

Literele mici indică o concentraţie sporită, sunteţi introvertit.

Înclinaţia

Înclinaţia textului spre dreapta reflectă un spirit prietenos, sentimental şi impulsiv. Apreciaţi mult familia şi prietenii.

Scrisul drept, fără o înclinaţie remarcabilă, arată că autorul este axat pe logică, având un caracter dur şi pragmatic.

Înclinaţia spre stânga aparţine de regulă oamenilor reţinuţi, orientaţi către propria persoană.Preferaţi să aveţi treabă mai degrabă cu lucrurile decât cu oamenii.

Apăsarea

Dacă apăsaţi tare pixul sau creionul atunci când scrieţi, probabil sunteţi o persoană emotivă şi aveţi o reacţie foarte bună.

Altfel scriu oamenii cu fire romantică, ce se adaptează uşor la condiţii noi şi nu se obosesc emoţional.

Buclele

Nişte bulce mari, pronunţate, ale literelor a, b, d, p etc. sunt expresia unor speranţe şi planuri mari de viitor. Sunteţi un om sensibil la critica ce vi se adresează.

Buclele mici arată un caracter disciplinat, cu un grad înalt de autocontrol, care nu îşi permite să spere şi să viseze peste măsură.

Buclele de jos

Dacă buclele literelor g şi y sunt înguste, atunci sunteţi foarte selectiv în ce priveşte cercul de prieteni.

Buclele largi denotă un cerc de prieteni destul de mare.

Nişte bucle lungi reflectă pasiunea pentru călătorii.

Respectiv cele scurte arată preferinţa pentru timpul petrecut acasă.

Distanţa dintre literele unui cuvânt

Literele apropiate denotă un caracter axat pe logică şi precauţie în luarea deciziilor.

Distanţa mare dintre litere sunt un indiciu de independenţă, inteligenţă şi intuiţie dezvoltată.

Distanţa dintre rânduri

Dacă aceasta este redusă, probabil puneţi un accent important pe administrarea timpului dvs. şi sunteţi o fire atentă.

În caz contrar sunteţi o persoană care conştientizează bine limitele lucrurilor.

Distanţa dintre cuvinte

Scrisul de mână cu distanţă mare între cuvinte este caracteristic oamenilor care iubesc libertatea şi evită aglomeraţia.

Distanţa mică spune că nu vă place singurătatea, vă simţiţi bine în aglomeraţie de oameni şi nu vă deranjează implicarea altora în treburile dvs.

Marginile foii

Un câmp mare între text şi marginea stângă a foii arată că treceţi greu peste problemele vieţii şi că vă afundaţi des în trecut.

Câmpul mare în partea dreaptă reflectă frica faţă de necunoscut şi îngrijorarea continuă pentru viitor.

Lipsa unor câmpuri libere mari arată o funcţionare permanentă a creierului, o fire foarte activă care nu poate sta locului şi este mereu în mişcare.

Semnătura

O semnătură greu de citit denotă un caracter închis, care este greu de înţeles.

Semnătura care se citeşte uşor aparţine de obicei unui om sigur pe sine, care nu simte necesitatea să se prefacă în relaţiile cu cei din jur.

Iată ce informaţii bogate putem afla despre noi după o simplă privire asupra scrisului de mână. Dacă vă pare un articol interesant, împărtăşiţi-l şi prietenilor dvs.

error: Content is protected !!