Iată cum poți transforma mobila de bucătărie veche! Această meșteriță a săvârșit o minune

Mulți dintre noi, probabil, și-ar dori o schimbare în bucătărie. Însă, din lipsă de timp sau resurse financiare nu pot face acest lucru. În acest caz, Perfect-ask.net vă propune o soluție ingenioasă, practică și accesibilă.

O meșteriță și-a transformat mobila de bucătărie într-o adevărată capodoperă. Să vedem cum a realizat acest lucru.

Am decis pentru prima dată să decorez mobila. Iată în acest fel arăta inițial dulapul.

Pentru început am studiat mai multe variante de transformare a mobilei. Din păcate în magazinul din localitate nu era o mare varietate de culori, astfel am fost nevoită să lucrez cu ceea ce aveam.

Am folosit următoarele materiale:

vopsea acrilică albă

vopsea acrilică de diferite culori

lac acrilat

lac de yachting

imagini imprimate pe hârtie de o grosime de 180 mg

pensule, burete, hârtie abrazivă

Am decorat doar ușile, deoarece interiorul era în stare bună. Am scos cu atenție ușile și am spălat interiorul dulapurilor.

Apoi am prelucrat ușile, din ambele părți, cu hârtie abrazivă. Astfel vopseaua se va lipi mai bine.

Unii restauratori recomandă să se vopsească suprafețele cu grunt special, însă eu nu l-am găsit în magazinul nostru. Drept urmare, am vopsit ușile cu vopsea acrilică albă pentru pereți și plafon. Primul strat l-am aplicat cu pensula, pentru a vopsi mai bine toate colțișoarele.

Iată ce am obținut.

După ce s-a uscat am vopsit și al doilea strat.

Imaginile au fost date cu lac în prealabil. Sunt necesare trei straturi de lac cu perioade de uscare între ele. Apoi am înmuiat imaginile într-un vas cu apă caldă pentru 15 minute. După care am separat cu atenție stratul de hârtie de pe cel cu lac și le-am lipit pe ușă cu lipici PVA.

Pe fotografii se vede că fundalul imaginilor nu este alb și se evidențiază pe ușă. Respectiv este nevoie de vopsire suplimentară. Deci, am vopsit celălalt spațiu cu aceeași nuanță.

Dacă privim imaginea de mai aproape, observăm că vopseaua trece puțin și pe desen pentru a ascunde limitele.

Până se usucă vopseaua din interior, aleg vopseaua pentru margini. Am optat pentru ocru.

Am lăsat să se usuce peste noapte. A doua zi am șlefuit puțin, deoarece vopseaua nu era uniformă. Am vopsit cu lac acrilic pentru a consolida ceea ce am făcut până la moment. Pentru a nu se observa limitele dintre desen și cealaltă suprafață, puteți să mai vopsiți o dată această porțiune.

Ulterior am ales culoarea marginilor.

În final le-am vopsit cu măsliniu.

După care am vopsit totul cu un strat de lac acrilic. Mi-a rămas doar să vopsesc partea internă a ușilor.

Aștept să se usuce, șlefuiesc, din nou vopsesc, șlefuiesc și vopsesc cu lac acrilic. Las să se usuce peste noapte. Apoi vopsesc toată ușa cu lac de yachting, deoarece dulapul este pe terasă. Mânerele au fost vopsite, de asemenea, cu măsliniu. Iată că marea transformare este gata.

Sunt mulțumită de rezultat. O frumusețe deosebită.

error: Content is protected !!