Iată cum puteți crește o frumoasă magnolie. O grădină de poveste în această primăvară!

Magnolia este o plantă uimitoare, care în timpul înfloririi atrage privirile fiecărui trecător. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece dacă veți privi cel puțin o dată o magnolie, nu o veți confunda cu nimic altceva!

Magnolia poate fi și ca arbore și ca arbust. Grădinarii experimentați preferă să planteze compoziții mici dintr-un copac și câțiva arbuști.

În acest articol veți descoperi secretele plantării unei magnolii și obținerii unei grădini pline de flori an de an.

Plantarea magnoliei

În primul rând, trebuie să știți că nu toate soiurile de magnolie pot rezista la clima geroasă. Dintre cele 120 de specii se consideră rezistente la frig următoarele: Magnolia Kobus, Magnolia stellata și hibrizii lor – Magnolia loebneri.

Speciile relativ rezistente la îngheț sunt: Magnolia Ash și Magnolia Soulangeana. Puteți cumpăra cu îndrăzneală aceste soiuri și să nu vă fie teamă că planta va muri de frig. Cel mai bine, creșteți răsadurile sau a plantele tinere în recipiente mici, neapărat cu unul sau doi boboci de flori.

Referindu-ne la plantarea magnoliei, grădinarii au păreri diferite: unii recomandă plantarea acesteia toamna (spre sfârșitul lunii octombrie), când plantele tinere își stopează creșterea, alții însă, recomandă plantarea ei în luna aprilie.

Magnolia este o plantă care preferă locurile protejate de vânt sau curenți de aer. Iubind căldura, ea se cultivă la altitudini relativ joase. Respectiv, cel mai bun loc pentru plantă este o zonă însorită, ușor umbrită lângă un gard sau zid.

Selectând unui astfel de loc, este necesar să săpați o groapă: Mărimea acesteia trebuie să depășească sistemul de rădăcini de cel puțin trei ori. Solul pentru plantare trebuie amestecat cu compost.

După plantarea puietului în groapă, trebuie să presărați sol cu îngrășăminte. După udare, planta trebuie neapărat mulcită cu solul din jur.

error: Content is protected !!