Iată cum puteți realiza un balcon stilat și funcțional

O familie tânără, Anatolie și Ana ne-au povestit cum le-a apărut ideea de a renova balconul. Ei își doreau ca acesta să confortabil, cald, funcțional și spațiu pentru relaxare.

Era necesar să fie cât mai mult spațiu pentru odihnă și să se folosească la maxim spațiul liber de sub pervaz care a apărut după instalarea ferestrelor termopan.

Înainte de a începe descrierea procesului de lucru, aș vrea să vă spun că soluția pe care am găsit-o eu nu este o dogmă. Pe internet există o mulțime de alte variante de amenajare a balcoanelor care sunt foarte reușite și confortabile. Dvs. alegeți varianta care vă place cel mai mult.

Important este ca înainte de a începe lucru să decideți exact care va fi varianta finală, aveți nevoie sau de încălzire și cât de funcționale vor fi spațiile libere.

Pașii de lucru

1. Inițial au fost instalate ferestrele de termopan dublu cu 4 geamuri glisante. Am decis să instalăm astfel de ferestre, deoarece se economisește spațiul din interior, geamurile sunt mai mari. Deși se consideră că acest tip de ferestre nu asigură cea mai bună termoizolare în comparație cu modelul de ferestre obișnuite.

Cel mai mare avantaj care ne-a plăcut nouă este că poți deschide larg ferestrele și poți admira priveliștea din jur, în special vara este ceva deosebit.

2. Podul, pereții și podeaua au fost curățați de vechea tencuială. Am demontat dulapurile, rafturile vechi și alte lucruri în plus. Am instalat firele pentru electricitate.

3. Pentru orice eventualitate am tencuit și am vopsit pereții.

4. Izolarea termică a podelii și a plafonului a avut loc astfel. Am aplicat un amestec antifungic. Apoi am fixat plăci termoizolante din polistiren de 50 mm. Plăcile au fost fixate de plafon cu lipici special, precum și cu șuruburi de montare. Rosturile dintre plăcii le-am umplut cu lipici-spumă specială pentru polistiren. De asemenea, peste plăci am aplicat un material izolant Penofol pe care l-am lipit cu bandă adezivă pe bază de aluminiu.

4.1. În cazul pardoselii am montat inițial niște placaje de 18 mm (este important ca între Penofol și placaje să rămână un strat de 10 mm). Deasupra, placajelor am montat parchet laminat.

4.2. Pe plafon am instalat lambriuri, LED-uri și un sistem de uscat rufe.

5. Peretele de sub fereastră și la dreapta acesteia am fixat plăci de polistiren de 30 mm, pe care le-am acoperit cu tencuială și le-am vopsit.

6. Sub pervaz s-a format un spațiu de 200 mm pe care l-am acoperit cu uși glisante. În calitate de material pentru uși am folosit bucățile de lambriuri rămase de la plafon. Pentru cadrul de fixare am folosit suporturi de aluminiu. Acest spațiu îl folosim pentru depozitarea a diferite obiecte și mărunțișuri.

7. În dreapta balconului am meșterit un scaun-dulap. Partea de sus se deschide și poate fi folosit în calitate de loc de depozitare.

8. În stânga balconului am instalat un dulap cu uși glisante.

Toate lucrările, cu excepția instalării ferestrelor termopan și dulapului, au fost efectuate de mine și tatăl meu. Designul a fost elaborat împreună cu soția.

Am reușit să izolez balconul destul de bine. La moment la balcon sunt +13°C, iar afară -6°C. ferestrele sunt închise complet mai rar, deoarece nouă ne place aerul curat.

error: Content is protected !!