Iată de ce eu curăţ mandarinele doar în acest fel. Toţi prietenii sunt uluiţi de această metodă!

Perioada fermecată în care suntem vine nu doar cu mult aşteptata zăpadă şi confort în casele noastre, dar şi cu apariţia multor citrice aromate pe piaţă. Mirosul de mandarine creează o dispoziţie de sărbătoare şi de apropiere a poveştii în pragul căreia suntem. Probabil nu există un om pe lumea asta care nu ar consuma cu poftă o mandarină dulce şi suculentă…

Majoritatea oamenilor fie aruncă mereu cojile de mandarină, fie le păstrează pentru a face tincturi medicinale. Dar Perfect-ask.net a găsit încă un mod de utilizare a cojilor de mandarină: crearea decoraţiilor de sărbătoare, care vor aduce un plus de confort în casa dvs.

Lumânare din coajă de mandarine

Nimic nu creează o atmosferă de sărbătoare aşa cum o fac lumânările! Iar să le faci din coajă rămasă de la mandarine este foarte simplu şi mirosul pe care îl vor răspândi va fi foarte plăcut şi puternic.

Veţi avea nevoie de

— mandarine

— cuţit

— pix

— ulei de măsline

— chibrituri

Instrucţiuni

1. Folosiţi pixul pentru a trasa “ecuatorul” mandarinei. Vă va fi mai comod dacă veţi folosi ca sprijin pentru pix o carte.

2. Tăiaţi coaja cu cuţitul de-a lungul liniei însemnate, dar fiţi atenţi să nu tăiaţi şi miezul.

3. Separaţi coaja mandarinei de miez cu ajutorul unei linguri. Dar să aveţi grijă: scoateţi feliile, dar mijlocul trebuie să rămână, căci îl vom folosi în calitate de fitil.

4. Umpleţi o jumătate din coaja fructului cu ulei de măsline, udând abundent fitilul.

5. Pe cealaltă jumătate de coajă desenaţi o stea şi tăiaţi-o pe contur.

6. Acum puteţi să aprindeţi lumânarea…

7. … şi să o acoperiţi cu cealaltă jumătate de coajă.

E atât de plăcut să creezi aşa lucruri mărunte, dar care creează o atmosferă incredibilă în casă şi familie… Confecţionarea lumânărilor din mandarine va fi o ocupaţie interesantă pentru întreaga familie, căci până şi copiii le vor putea realiza cu uşurinţă.

error: Content is protected !!