Iată de ce la decolare și la aterizare trebuie ridicate obloanele geamurilor!

V-ați pus vreodată întrebarea de ce stewardesele roagă pasagerii să ridice obloanele la decolare și aterizare? Când sunt în avion mereu îmi este interesant de ce stewardesele au o asemenea solicitare. De fapt, sunt mai multe motive, însă toate au același scop.

Conform regulilor de securitate a zborurilor, în timpul manevrelor, decolării și aterizării avionului obloanele geamurilor trebuie să fie ridicate. Cauza este simplă: anume în aceste momente au loc cele mai multe accidente aviatice. De aceea se atrage atenție foarte mare securității.

1. Grija pentru pasageri

Probabil ați observat că la decolare și aterizare se aprind luminile de bază în salon. Acest lucru se face pentru ca ochii pasagerilor să se obișnuiască cu lumina naturală de zi. Astfel pot observa vreun accident.

2. Crearea vizibilității

Stewardesele și chiar pasagerii, dacă obloanele sunt ridicate, pot observa ce se întâmplă în exterior. Acest fapt permite să se anunțe echipajul la timp despre vreo situație excepțională. De exemplu, să vedeți dacă arde ceva sau nu. Mai mult, în caz de aterizare defectuoasă salvatorii pot vedea prin geamuri ce se întâmplă în salon.

3. Din nou despre pasageri

Obloanele se ridică pentru ca pasagerii să nu se rănească. În cazul unei aterizări bruște obloanele de plastic pot să se deterioreze și să vă rănească fața cu așchiile acestora.

error: Content is protected !!