Lăsați-vă fiul să plece! Separarea feciorului de mamă are loc prin mai multe etape.

Posibilitatea și perspectivele unei separări sănătoase de mamă depind de educare și de acele evenimente ce au loc în copilărie. Deși există un atașament puternic dintre mamă și fiu, separarea trebuie să se producă, este ceva firesc. Însă este important cum are loc acest proces, întrucât nu este un fapt brusc.

Există mai multe etape de separare a copilului de părinți

Inițial, copilul se află în burta mamei, este în deplină contopire cu mama și nici gând de vreo separare.

Pe măsură ce copilul crește, este tot mai puțin loc în burtă. Peste nouă luni este foarte puțin și împreună cu mama începe nașterea.

Aceasta este prima etapă de separare evidentă. Copilul este separat, deși însă dependent de mama.

În procesul nașterii copilul depune un efort mai mare pentru a apărea pe lume. De aceea, cum decurge procesul nașterii poate influența personalitatea viitorului adult. Dacă a fost născut prin cezariană, adică fără participarea lui, el nu va primi prima experiență de separare – victoria asupra greutăților.

Copilul crește, se dezvoltă și în diferite perioade are nevoie de mama.

Dacă în copilărie copilul a fost separat de mamă pe mult timp, de exemplu din motive medicinale, aceasta poate să se răsfrângă asupra ulterioarei etape de separare.

Există foarte multe nuanțe în privința nașterii și educației care pot influența personalitatea copilului. Mai mult , de finalizarea etapelor de separare depinde foarte mult cum va fi caracterul copilului.

Sunt mame care chiar de la naștere își educă copilul în așa fel încât el să rămână mereu copilul său și să nu fie independent.

Etapele de separare

1. Simbioza

Dacă copilul este mic, el o privește pe mama ca pe Dumnezeu (ceea ce este firesc).

Dacă „copilul” are 30 de ani și el o privește pe mama sau pe o femeie ca pe Dumnezeu – de jos în sus. (Așa este, dar nu este firesc).

Dacă un bărbat comunică cu o femeie de „jos”, el s-a blocat la etapa de simbioză. La această vârstă el nu își dorește nici o separare, se poartă foarte infantil și este foarte „lipit” de femeie.

2. Pu-Erh (nu este acel ceai)

Expresia „puer aeternus”, din latină, se traduce „copilul veșnic”. Acest termen se folosește pentru un anumit tip de bărbați: simpatic, atrăgător, creativ, pasionat de visurile și fanteziile sale. Acești bărbați își mențin psihologia de adolescent, chiar și fiind adult. În mare parte, astfel de bărbați au o mentalitate de adolescent. Ei sunt plini de viață, însă cei din jur simt un gol emoțional straniu.

Acest bărbat are o mentalitate de adolescent.

Cum se manifestă acest lucru în relațiile cu femeile.

Acest bărbat, indiferent de vârstă, ar părea că nu s-a jucat și nu s-a distrat suficient. El ia mult, dar nu poate să dea, la fel, în schimb. Nu este gata să ia hotărâri serioase și să-și asume responsabilități.

El nu poate să mențină o relație stabilă cu femeile.

Aceste trăsături sunt caracteristice pentru bărbații care au rămas blocați în a doua etapă a separării. În copilărie această etapă corespunde cu perioada când copilul cunoaște lumea, dar are necesitatea să revină în brațele mamei.

3. Confruntare directă

În copilărie această perioadă vine atunci când lumea înconjurătoare este mult mai atrăgătoare și mai promițătoare, decât viața sub aripa mamei.

Pentru a ieși în lumea mare adolescentul trebuie să meargă la confruntare directă. În această perioadă conflictele părinți-copii se intensifică și devin insuportabile, deoarece la această etapă apare subestimarea fiului de către mamă. Pentru a pleca mai ușor, a se separa, el poate avea necesitatea să o subaprecieze pe mama.

Bărbatul care a rămas la această etapă, își va manifesta aceeași atitudine de disprețuire față de femei. Fiind în această stare bărbatul acceptă cu greu valoarea femeii și o privește de sus în jos. Acesta poate fi motiv de despărțiri, divorțuri.

4. În sfârșit

La această etapă bărbatul observă femeia, recunoaște valoarea ei și ascultă părerea ei. În această situație el poate fi independent de mamă sau femeia-soție. Mama acum este percepută ca fiind scumpă, ca cea care a născut, dar a încetat să fie femeia deosebită.

În acest caz bărbatul poate să-și construiască niște relații adevărate cu Femeia.

error: Content is protected !!