Microbii și murdăria nu au nici o șansă! Un truc extraordinar!

Probabil fiecare gospodină visează la o baghetă fermecată cu care să atingă lucrurile din casă și acestea să se aranjeze imediat la locul lor. Deocamdată nu s-a inventat un astfel de dispozitiv. Dar până se va inventa, redacția noastră vă prezintă 7 sfaturi de facilitare a procesului de curățenie și de economisire a timpului. Aceste mărunțișuri într-adevăr vor face viața mai frumoasă!

Cum să faceți rapid curățenie în locuință

1. Puneți pe rafturile și în containerele din frigider covorașe de plastic. Astfel veți șterge mai ușor rafturile sau le puteți înlocui.

2. Cumpărați sau confecționați singuri buzunărașe suspendate. Sunt foarte comode pentru păstrarea mărunțișurilor. Am atârnat astfel de buzunărașe în dulapul din bucătărie și nu regret nici un pic.

3. Păstrați produsele de curățare și lavetele într-un coș separat. Data viitoare veți ști exact unde se află.

4. Dacă nu aveți chef sau posibilitate să spălați vesela imediat după masă, atunci turnați neapărat puțină apă peste ea. Când o veți spăla nu veți fi nevoit să frecați resturile de mâncare.

5. Dacă doriți ca mirosul de prospețime al hainelor spălate să dureze mai mult, atunci la spălare adăugați câteva picături de ulei esențial de lavandă. Totodată, va preveni apariția mucegaiului în cuva mașinii de spălat.

6. Chiuveta nu-și va schimba culoarea și nu se vor acumula depuneri de calcar dacă după fiecare spălare o veți șterge cu un burete înmuiat în oțet.

7. Un truc pentru economisirea timpului. Este unul psihologic. Înainte de a începe să curățați vreun lucru, includeți cronometrul, acordați-vă doar 5 minute pentru acea activitate. Veți observa că veți face un lucru mult mai repede dacă veți stabili limite de timp.

Trucurile prezentate sunt foarte simple. Dacă vor intra în deprindere, veți observa că procesul de curățenie va dura mult mai puțin.

error: Content is protected !!