Nu mai aruncați blugii vechi! A doua viață a blugilor în 11 modele de gentuțe drăguțe.

Blugii – o piesă vestimentară de tip casual, cu buzunare și cusături întărite cu tighele și capse, confecționați dintr-un material special din bumbac rezistent, numit denim. Pentru prima dată își fac apariția în 1853, creați de Levi Strauss pentru mineri și crescătorii de vite.

Pantalonii erau inițial confecționați din pânză de cânepă engleză sau americană, pânză ieftină din cauza declinului flotei marine. Însă, mulțumită acestui material, blugii și-au câștigat faima datorită rezistenței sale în timp. Ulterior, pânza respectivă a fost înlocuită cu bumbac, iar la începutul „Revoluției Denim” din lumea modei (anii 1960) nu se mai folosea cânepa la producerea lor.

V-am prezentat o scurtă istorie a obiectelor din denim. Și în continuare, acestea sunt folosite pe larg în viața noastră, fiind prezente în fiecare casă măcar un bun din „blue-jeans”.

Redacția Perfect–ask.net vă prezintă o colecție de genți drăguțe. Acestea pot fi confecționate acasă din articolele de denim ce au anumite defecte sau sunt deja inutile.

Sunt niște genți potrivite pentru plimbările de vară!

error: Content is protected !!