Nu mai aruncați cojile de ceapă. Iată 6 moduri de utilizare a acestora!

Puțini cunosc că nu doar ceapa, dar și coaja de ceapă este folositoare pentru organismul nostru. Cojile de ceapă conțin un antioxidant numit chercetină care are proprietăți antialergice. Cercetările au confirmat faptul că consumul regulat de ceapă contribuie la fortificarea sistemului cardio-vascular, precum și mișcorează riscul de apariție a atacurilor cerebrale și de cord.

Beneficiile cojilor de ceapă

1. Puține gospodine cunosc că ciorbele preparate cu ceapă necurățită sunt mult mai gustoase și folositoare. Mâncarea va avea o culoare purpurie și va fi plină de microelemente folositoare care, conform cercetărilor, sunt mult mai multe în coajă decât în ceapa propriu-zisă.

2. Dacă ați observat că plantele de cameră nu arată atât de bine, atunci faceți infuzie din coji de ceapă și udați-le periodic cu această infuzie.

3. Infuzia din coji de ceapă este un remediu foarte eficient împotriva crampelor musculare. Puneți o linguriță de coji de ceapă într-un pahar de apă fierbine și lăsați să se infuzeze 10 minute. Consumați această infuzie a câte 200 ml în fiecare seară.

4. Puteți vopsi părul cu ajutorul cojilor de ceapă. Este foarte sănătos.

5. Multe gospodine preferă mai mult pâinea de casă decât cea de magazin. Este corect! Pâinea va fi și gustoasă și folositoare dacă veți adăuga în făină 1 linguriță de coji de ceapă măcinate.

6. Cojile de ceapă sunt folositoare în bolile de piele, cum ar fi dermatita, furunculii și bătăturile. Preparați un unguent din coji de ceapă măcinate și orice grăsime. Amestecați ingredientele în raport de 2:3. Aplicați acest unguent pe locurile afectate ale pielii de 2 ori pe zi.

Priviți video de mai jos și veți afla mult mai multe despre beneficiile cojilor de ceapă.

Transmiteți și altora această informație utilă!

error: Content is protected !!