Nu te ridica din pat până nu faci aceste exerciții. Iată motivul…

Pentru majoritatea dintre noi trezirea de dimineață este o adevărată provocare. De gimnastică nici nu poate fi vorba, căci aveți atâtea de făcut: să vă aranjați și să preparați micul dejun pentru întreaga familie. Este binevenit ca aceste exerciții să fie un obicei de dimineață și vă veți transforma într-o persoană fericită, vioaie și plină de puteri. Este important ca ele să fie efectuate încet și fiind culcat în pat. Este o adevărată plăcere!

Exerciții pentru gimnastica de dimineață

1. Extinderea coloanei vertebrale

Respirați adânc, ridicați mâinile deasupra capului și întoarce palmele spre perete. Genunchii trebuie să fie drepți, iar vârfurile degetelor întinse. Mențineți această poziție 5 secunde. Expirați. Relaxați-vă. Doar după 3 repetări a acestui exercițiu coloana se va înviora.

2. Încălzirea articulațiilor

Fiind culcat pe spate, îndoiți piciorul drept, iar cel stâng puneți-l deasupra genunchiului îndoit al piciorului drept. Apucați genunchiul drept. Inspirați adânc 5 secunde. Schimbați picioarele. Acest exercițiu vă ajută să încălziți eficient articulațiile și chiar să fortificați mușchii fesieri! Repetați de 4-5 ori cu fiecare picior.

3. Genunchii la piept
Fiind culcat pe spate, trageți genunchii îndoiți spre piept. Mențineți această poziție 10 secunde. Repetați de 5-6 ori. Acest exercițiu face adevărate minuni. Stimulează corpul și mintea, se predispune pentru un bun început de zi!

4. Răsucire

Acest exercițiu ajută la creșterea circulației sângelui și va fortifica mușchii spatelui. Întindeți o mână, îndoiți genunchii și întoarceți-i în partea opusă mâinii. Omoplații trebuie să fie lipiți de pat. Mențineți această poziție 10 secunde. Repetați exercițiul de 5-6 ori și vă veți simți plină de energie.

5. Aplecări în față

Așezați-vă pe pat și întindeți picioarele. Inspirați adânc. La expirare aplicați-vă spre vârfuri. Inspirați din nou adânc, expirați și aplecați-vă și mai mult. Țineți minte că gâtul, la fel, trebuie întins înainte. Efectuați 10 repetări și relaxați gâtul. Acest exercițiu va pregăti coloana vertebrală și mușchii spatelui pentru o nouă zi. Acest exercițiu este de neînlocuit pentru cei care au un regim sedentar.

6. Extinderea mușchilor spatelui

Așezați-vă la marginea patului și puneți picioarele pe podea și întindeți-vă cu capul și cu mâinile spre podea. Relaxați-vă și numărați până la 5. Acest exercițiu simplu este o modalitate eficientă pentru a vă trezi și să extindeți mușchii spatelui. Repetați exercițiul de 5-6 ori și veți fi încărcată cu energie pentru întreaga zi.

Efectuarea acestui complex de exerciții necesită nu prea mult timp, dar rezultatul este bine meritat. Vă veți simți mult mai sănătos, plin de energie și gata pentru o zi productivă.

error: Content is protected !!