O colecție de bijuterii uimitoare din plante tipărite pe lut!

Astăzi redacția noastră vă va prezenta o tehnică neobișnuită de creare a unor bijuterii uimitoare din plante tipărite pe lut. Credeți-mă, să faci o astfel de frumusețe este mult mai ușor decât pare la prima vedere!

Bijuterii din lut

Aveți nevoie de următoarele lucruri

lut cu uscare la aer (keraplast)

flori proaspăte sau uscate

sucitor

cuter

rășină epoxidică

șmirghel

acuarelă sau vopsea acrilică

Garnituri pentru bijuterii

Procesul de lucru

1. Întindeți lutul într-o foaie de 3-6 mm grosime și aranjați deasupra modelele de plante alese. Apropo, plantele vii lasă un relief mai pronunțat decât cele uscate. Cu ajutorul sucitorului tipăriți iarba și florile pe lut.

2. După tipărite, cu o pensetă scoateți cu grijă toate planetele de pe lut și lăsați baza să se usuce (aproximativ 24 de ore).

3. Întindeți o nouă foaie de lut, la fel de 3-6 mm grosime. Lipiți stratul nou de cel uscat și întindeți cu sucitorul – veți obține un relief floral frumos.

4. Lăsați tipăriturile să se usuce timp de o zi – acestea vor fi piesele de prelucrat pentru creația ce urmează.

5. Alegeți fragmentul, acoperiți-l cu acuarelă, cu ajutorul cuter-ului tăiați zona dorită, șlefuiți marginile.

6. În acord cu instrucțiunile de pe ambalaj, preparați rășina epoxidică și acoperiți cu ea baza pentru a o întări și a-i conferi un luciu frumos. Lăsați să se usuce complet.

7. A rămas doar să faceți o gaură și să atașați garniturile.

Procesul de creare a unor astfel de bijuterii nu este unul rapid, dar cu siguranță merită eforturile! Iar în cazul în care veți face o producție în masă, puteți câștiga bani buni.

error: Content is protected !!