A practicat aceste exerciții doar 1 dată la 2 zile. Imediat spatele a încetat să o mai doară!

Dacă aveți dureri de spate și gât, aveți probleme cu tensiunea arterială și vă treziți deseori din somn, aceste exerciții sunt tot de ce aveți nevoie! Acest complex de exerciții este alcătuit din cele mai simple exerciții yoga pentru începători.

Doar după trei antrenamente veți simți că corpul dvs este ascultător, iar mușchii s-au fortificat. Veți dormi mai bine și vă veți recupera în timpul somnului, vor dispărea durerile de cap și veți putea rezolva mai ușor problemele. Orice durere care apare în zona coloanei vertebrale sau a gâtului, va dispărea! Nu credeam până nu am început să exersez.

Exerciții yoga pentru începători acasă

1. Poziția de relaxare

Așezați-vă și încrucișați picioarele, simțiți cum se relaxează și se extinde coloana vertebrală. Puteți să vă extindeți puțin în sus, sprijinindu-vă pe picioarele încrucișate. Stați în această poziție câteva minute, respirați adânc și drept. Vă va ajuta să fiți predispuși pentru niște exerciții eficiente și să micșorați nivelul de stres.

2. Înclinare în față

Așezați-vă cu picioarele întinse înainte. Întindeți-vă încet și atingeți vârfurile degetelor de la picioare. Puneți accent pe extindere la ridicare, în acest moment tendoanele și mușchii picioarelor vor fi mai predispuși pentru extindere maximă. Repetați acest exercițiu de 5 ori.

3. Poziția bebelușului

Așezați-vă în genunchi, aceștia fiind la distanța umerilor, țineți mâinile întinse în urmă. Înclinați-vă încet în jos, aplecați deplin capul în jos. Stați relaxat în această poziție 3-4 minute cu întreruperi. Respirați adânc și drept, simțiți cum spatele se relaxează.

4. Răsucire

Puneți mâna dreaptă pe genunchiul stâng. Mâna stângă fixați-o la spate, răsuciți-vă lent spre stânga. Întoarceți capul odată cu corpul, priviți în stânga. Respirați cât mai adânc! Reveniți lent la poziția inițială. Simțiți cum se extind mușchii oblici și laterali ai abdomenului, mușchii coapselor. Repetați aceeași poziție cu piciorul drept.

5. Poziția zeiței

Culcat pe spate, îndoiți genunchii și lipiți tălpile una de cealaltă. Țineți mâinile liber lateral. Respirați drept, încercați să extindeți mușchii interni ai coapselor și să simțiți aceasta. Rămâneți în această poziție cât vă este confortabil (2 minute este suficient).

6. Picioarele pe perete

Ridicați picioarele drepte în sus și sprijiniți-le pe perete. Relaxați trunchiul și mâinile. Stați în această poziție minute, respirați adânc. Încercați să vă gândiți doar la ceva pozitiv, simțiți cum se relaxează spatele și picioarele încordate.

7. Poziția vântului liber

Culcați-vă pe spate, îndoiți genunchii, încrucișați palmele. Cuprindeți cu mâinile genunchii și țineți-i strâns. Simțiți cum se întind mușchii coapselor și ai spatelui.

Inițial poate fi dificil, însă de îndată ce veți înțelege corpul dvs, veți face acest exercițiu cu mare plăcere. Această poziție scoate încordarea spatelui deja peste un minut. Nu uitați să respirați adânc.

8. Poziția porumbelului

Stați în poziție patrupedă, mâinile la distanța umerilor. Puneți genunchiul stâng în față, puneți-l între mâini. Piciorul drept extindeți-l în spate. Aplecați în față trunchiul, mutând centrul de greutate peste genunchiul stâng. Stați în această poziție un minut, apoi schimbați piciorul.

Acest exercițiu ameliorează durerile de picioare, umflăturile și are un efect benefic asupra mușchilor spatelui.

9. Poziția de trezire

Culcați-vă pe spate, extindeți mâinile lateral. Strângeți genunchiul drept la piept. Răsuciți trunchiul în stânga, iar spatele îl țineți drept. Stați în această poziție aproximativ 3 minute, repetați și în cealaltă parte. Această poziție este benefică pentru cei care au dureri de spate în zona coccisului.

10. Poziția pește

Culcați-vă pe spate. Puneți mâinile sub fese. Ridicați lent pieptul în sus și lăsați capul în jos. Respirați echilibrat. La fel de lent reveniți la poziția inițială.

După practicarea acestor exerciții s-ar părea că v-ați născut din nou. Se extind mușchii, se ameliorează durerile cauzate de oboseală și stres, se îndreaptă coloana vertebrală. Datorită acestor exerciții se relaxează gâtul și se îmbunătățește circulația sangvină cerebrală. Nu va mai fi nici urmă de durere de cap sau insomnie!

error: Content is protected !!