A pulverizat spirt medicinal în pat. Rezultatul a fost uimitor. Acesta și alte 10 utilizări ale spirtului medicinal

Toată lumea știe că spirtul medicinal, numit și alcool etilic este folosit în medicină ca dezinfectant. Însă mulți nu știu că acesta poate fi folosit cu succes în treburile casnice și îngrijirea personală. În acest articol vă prezentăm 10 utilizări eficiente ale spirtului medicinal care cu siguranță o să vă prindă bine.

1. Vă scapă de acarieni

Acarienii sunt dușmanii ascunși din paturile noastre. Însă o dezinfectare regulată cu spirt vă poate scăpa de ei. Procedura este una simplă, trebuie doar să turnați spirt într-o sticlă cu pulverizator și să pulverizați pe așternuturi.

2. Omoară păduchii

Subiectul păduchilor de cap este considerat de mulți unul tabu, deși nu ar fi trebuit. Conform celor mai recente studii, 2 din 10 români s-au confruntat cel puțin o dată cu această problemă, în special în perioada copilăriei. Problema păduchilor de cap poate fi ușor rezolvată chiar și cu remedii naturiste, iar unul dintre cele mai eficiente este alcoolul. Adăugați câteva picături de ulei esențial într-o sticlă cu alcool și aplicați generos pe păr. Lăsați să acționeze timp de o oară, apoi pieptănați bine părul.

3. Curăță pielea

Scăpați de problema coșurilor și a punctelor negre aplicând puțin spirt pe zona afectată.

4. Tratează herpesul

Dacă vă confruntați cu acest virus folosiți alcool izopropil de 70% pe zona cu probleme. Veți obține un rezultat impresionant.

5. Vă scapă de firele de păr de sub piele

Firele de păr crescute sub piele sunt dureroase și au un aspect neplăcut. Această problemă va dispărea dacă veți aplica puțin spirt pe zona afectată.

6. Curăță urechile

Nu folosiți bețișoare pentru curățarea urechilor deoarece riscați să perforați timpanul. O metodă inofensivă și mult mai eficientă de a scoate murdăria din urechi este să faceți un amestec din puțin oțet alb și spirt și să-l picurați în urechi. Mai mult nu trebuie să faceți nimic deoarece ceara va curge singură.

7. Poate înlocui deodorantul

Dacă vi s-a terminat deodorantul și trebuie să ieșiți la o întâlnire cu prietenii, spirtul este soluția. Acesta ucide bacteriile de la subraț, înlăturând astfel mirosul neplăcut.

8. Îndepărtează oja

Dacă nu suportați mirosul de acetonă, atunci folosiți spirtul pentru a îndepărta oja de pe unghii.

9. Acționează ca un răcitor

Dacă aveți nevoie de o pungă rece pentru a calma durerea sau a răci fructele, faceți un amestec din alcool și apă în proporție de 1:2. Puneți amestecul în pungă, scoateți aerul, închideți punga și puneți-o în congelator pentru 1 oră.

10. Dezinfectează mâinile

Pentru a prepara dezinfectantul pentru mâini trebuie să amestecați 100 ml de aloe vera cu ½ de lingură de spirt și câteva picături de ulei din arbore de ceai. Păstrați preparatul într-un recipient bine închis.

error: Content is protected !!