Remedii naturiste împotriva moliilor: nu au nici o șansă de supraviețuire!

Multe persoane se miră de faptul că mai găsesc molii în apartament, deoarece omenirea se îndepărtează tot mai mult de natură, gândacii de bucătărie se întâlnesc tot mai rar, iar moliile nu își au loc în case. De unde au apărut? Molia este amatoare de blană și lână, iar în prezent hainele din materiale naturale se consideră un criteriu de bunăstare.

În acest articol vă vom prezenta câteva trucuri ce conțin ingrediente naturale și accesibile cu ajutorul cărora veți scăpa de moliile din dulap.

Cum scăpați de molii

Tipuri de molie de casă

1. de blană

2. de haine

3. de mobilă

4. de cereale

Cum luptați cu moliile

1. Săpunul aromat

Bunicile noastre, pentru a scăpa de molii, foloseau săpun obișnuit sau cu diferite arome. Puneți bucăți de săpun în dulapuri printre haine și lenjerie. Această metodă va alunga moliile și va da o aromă plăcută hainelor.

2. Plante cu miros puternic

Mirosurile puternice alungă moliile, de aceea în lupta cu acestea folosiți plante cu miros puternic, cum ar fi: lavanda, cuișoarele, geranium, menta, eucaliptul, crenguțe de nuc și chiar castane. Pentru a scăpa de moliile din dulapul de haine puneți în pungi de țesătură flori uscate de lavandă sau alte plante cu miros puternic. Puteți încerca să puneți și castane, doar că dulapurile și camerele trebuie aerisite foarte bine pentru a nu apărea mucegaiul.

3. Portocală și lămâie

Coaja proaspătă de portocală sau lămâie protejează excelent de molii rafturile cu lenjerie. Însă periodic coaja trebuie schimbată. Aroma de citrice doar sperie moliile, dar nu omoară larvele acestora. Deci dacă aveți larve, atunci trebuie să folosiți metode cu efect mai puternic.

4. Uleiurile esențiale

Dulapurile vor fi protejate de molii dacă veți picura pe rafturi câteva picături de ulei esențial de lavandă, mentă sau eucalipt. De asemenea, puteți picura ulei esențial pe bucăți de țesătură și să le puneți printre haine.

Cum să evitați apariția moliilor

1. Revizuiți periodic lucrurile din dulapuri. Astfel veți evita apariția moliilor și totodată veți scăpa de lucrurile de prisos.

2. Păstrați hainele în pungi speciale sau în cutii. Nu uitați să puneți în ele plante uscate sau bucăți de țesătură îmbibate cu uleiuri esențiale.

3. Curățați și aerisiți covoarele, plapumele, pernele și alte lucruri cel puțin de două ori pe an.

4. Ștergeți rafturile dulapurilor cu soluție de oțet, curățați-le de praf și murdărie.

5. Înainte de a pune la păstrare încălțămintea de iarnă, scoateți tălpile, spălați-le și uscați-le bine. Puneți în interiorul încălțămintei lavandă, tutun, șervețele îmbibate cu uleiuri aromate.

Toate remediile naturiste de a scăpa de molii sunt accesibile și ieftine, iar cel mai important sunt inofensive.

error: Content is protected !!