Respectați aceste 4 reguli și ghivecele cu plante nu vor arăta niciodată astfel!

Aparent este foarte ușor să îngrijiți de plantele de cameră. Lumină solară și apă este tot de ce au nevoie. Însă nu este chiar așa. Dacă plantele dvs nu arată bine sau nu mai înfloresc, atunci încercați să aflați motivul.

Floriștii experimentați susțin că dacă problemele au început să apară la câteva luni de la cumpărare, atunci cauza poate fi iluminarea, aerisirea sau irigarea incorectă. Dacă problemele au început să apară mult mai târziu, atunci în ghivece au început să apară diferiți dăunători sau plantele duc lipsă de îngrășăminte.

Cum să îngrijim plantele de cameră

1. Frunzele sunt moi și îngălbenite

Cauza: Excesul de apă

Ce trebuie să faceți: În primul rând verificați pământul. Dacă este foarte umed sau ud, atunci udați planta mai rar. Totodată, asigurați-vă că ghiveciul are orificii pentru drenaj.

2. Frunze de culoare maro, fărâmicioase și cad

Cauza: Lipsa de apă

Ce trebuie să faceți: Încercați să udați plantele până în momentul când apa va curge din orificiile de drenaj. Faceți acest lucru de fiecare dată când pământul este uscat.

Țineți minte că în diferite perioade plantele de cameră au necesitate de o cantitate de apă diferită. Dacă funcționează aerul condiționat, atunci pământul se usucă mai repede. De asemenea, nu udați plantele fără a avea necesitate.

3. Păienjeniș subțire sau insecte foarte mici

Cauza: Dăunătorii

Ce trebuie să faceți: Inițial trebuie să stabiliți tipul dăunătorilor. Aceștia pot fi acarieni (insecte mici cu păienjeniș mătăsos), fluturași albi (insecte mici de culoare albă sau galbenă, ce seamănă cu fluturii), tripșii (insecte cu corp alungit care se adăpostesc pe partea inferioară a frunzei).

Aceste insecte pot să infecteze și plantele sănătoase, de aceea trebuie plantele afectate trebuie imediat izolate.

Una din modalitățile de a scăpa de aceștia este soluția din apă și alcool (0.5 pahar de alcool la 1 pahar de apă). Ștergeți zilnic frunzele plantei, timp de 3 săptămâni. Alcoolul poate fi înlocuit cu vodkă.

4. Frunze palide și moi, puțin pământ în ghiveci

Cauza: Lipsa substanțelor nutritive

Ce trebuie să faceți: Cauza degradării pământului poate fi lipsa substanțelor nutritive, precum și spălarea treptată în timpul udării. Dacă planta în general are nevoie de îngrășăminte, încercați această metodă: turnați în ghiveci infuzia de la ceai și zațul de cafea.

Credem că plantele dvs vor fi cele mai frumoase și sănătoase.

error: Content is protected !!