Sfaturi utile pentru o grădină ”sănătoasă” și îngrijită!

Cei care au grădini, cunosc cât este de important să facă schimb de experiențe și să cunoască cât mai multe trucuri de cultivare a plantelor pentru a obține o recoltă bogată. La fel de importantă este și cunoașterea remediilor de creștere naturală a plantelor pentru a consuma produse organice și pline de vitamine. În acest articol vă vom dezvălui câteva dintre ele.

Sfaturi pentru grădinari

1. Acid boric

Este foarte util pentru grădină. Dacă încep a mucezi dovleceii, dacă roșiile sunt stresate de caniculă, dacă nu rodesc ardeii și vinetele, dacă stagnează castraveții, faceți o soluție de acid boric și pulverizați cu ea plantele. Rețeta: 2 g de acid boric se amestecă bine cu 500 ml de apă fierbinte, apoi se diluează în 10 l de apă încălzită la soare.

2. Glucoză și vitamina B1

Aceste două ingrediente le adaug la udarea plantelor valoroase de interior. La 5 l de apă se adaugă 5 ml de glucoză și 1 ml de vitamina B1. Udați plantele de 5-6 ori la un interval de 2 săptămâni și plantele dvs. vă vor mulțumi printr-o recoltă bogată.

3. Săpun de rufe de culoare brună (72%)

Cu soluție de săpun se udă plantele verzi și răsadurile înflorite (150 g la 100 l de apă). De asemenea, se folosește pentru spălarea ghivecelor de plante și a altor instrumente. Această soluție poate fi folosită pentru udarea pomilor și arbuștilor.

4. Sare de bucătărie

Este necesară pentru udare doar sub rădăcinile de sfeclă (100 g la 10 l de apă) la etapa de 4-5 frunzulițe și cu o lună înainte de recoltare. De asemenea, este necesară pentru udarea strict sub rădăcina cepei, dacă există riscul de îmbolnăvire a acesteia (jumătate de pahar la 10 l de apă). Presărați o lingură de sare peste hreanul tăiat pentru a nu mai crește.

5. Muștar praf

Este necesar nu doar pentru spălarea geamurilor solarului sau a vaselor din sticlă în care au fost butași. De asemenea, se presară peste suprafețele afectate de melci.

6. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este necesar nu doar pentru spălarea ghivecelor și instrumentelor pentru grădină, dar și pentru profilaxia și lupta împotriva manei de pe toate plantele, în special în perioada de umezeală ridicată. Rețeta este simplă. 1 lingură de bicarbonat de sodiu se diluează în 4 litri de apă, se adaugă jumătate de lingură se săpun lichid și se stropesc o dată în săptămână. Castraveții se stropesc cu o soluție mai concentrată – o linguriță la 1, 3 litri de apă. Strugurii vor fi mai dulci dacă veți pulveriza vița de vie de două ori cu o soluție de 75 g bicarbonat de sodiu la 10 litri de apă.

7. Săpun cu gudron de cărbune

Acest săpun este folosit împotriva dăunătorilor și bolilor. Trebuie doar să-l adăugați în infuziile de plante pentrupulverizare.

8. Iod

Un remediu excelent pentru stropirea căpșunilor înainte de înflorire. Acesta stimulează creșterea căpșunilor și le protejează de dăunători. Preparați următoarea soluție 5-10 picături de iod la 10 l de apă.

9. Verde de briliant

Dacă este nevoie să tăiați vreo crenguță a unui arbust, atunci aplicați verde de briliant. Purtați-l mereu în buzunar. Aplicați verde de briliant, dacă ați tăiat vreun tubercul sau bulb. Dacă s-a rănit întâmplător coaja dovleacului, aplicați verde de briliant.

10. Permanganatul de potasiu

Permanganatul de potasiu este cel mai accesibil produs protector pentru semințe și bulbi. Stropiți murele, în scop profilactic, cu soluție de permanganat de potasiu (2 lingurițe la 10 litri de apă). Înmuiați în aceeași soluție cartofii înainte de plantare și înainte de a fi puși la păstrare.

error: Content is protected !!