Și-a uns degetul cu pastă de dinți dintr-un motiv genial. Din fericire știu despre acest lucru. 10 lucruri obișnuite utilizate altfel

Trebuie să recunosc că am fost foarte încântat când am dat peste aceste life hack-uri incredibile! Cu toate că văzusem până acum o mulțime de trucuri uimitoare, e prima dată când am văzut trucuri și sfaturi date de asistente medicale – iar unele dintre ele sunt absolut geniale!

La început am crezut că cele mai multe dintre acestea ar fi sfaturi medicale, dar, după cum s-a dovedit, aceste life hack-uri nu se limitează doar la spitale și noptiere. Aceste trucuri vor prinde bine în multe situații de zi cu zi, și cu siguranță am de gând să încerc unele din ele.

1. Absorbiți mirosurile cu zaț de cafea veche

Flickr/David Joyce

Luptați cu un miros puternic? Atunci când odorizantele nu sunt eficiente, folosiți puțin zaț de cafea. Umpleți un bol cu zaț de cafea și puneți-l în centrul camerei; foarte curând mirosul se va risipi. Zațul de cafea este, de asemenea, eficient în împrospătarea caserolelor vechi.

2. Îndepărtați petele rezistente cu apă oxigenată

WebMD

Atunci când aveți o pată dificilă – în special de sânge, vin, sau grăsime – turnați puțină apă oxigenată pe o cârpă și tamponați suprafața pătată.

3. Oprirea sângerări cu ajutorul tampoanelor și absorbantelor

Collective Evolution

În cazul unei sângerări nazale luați un tampon, tăiați-l în jumătate și introduceți-l atent în nas – dar nu prea adânc! Tamponul va absorbi sângele, salvându-vă hainele sau covorul de pete. Pentru a opri sângerarea dintr-o rană deschisă, aplicați peste rană un absorbant pentru a oprirea fluxului.

4. Blocați mirosurile neplăcute cu ajutorul aromelor mentolate

Flickr/StarsApart

Dacă munciți într-o încăpere sau zonă unde miroase urât, luați puțină pastă de dinți sau un unguent mentolat și aplicați puțin mai jos de nas.

5. Curățați petele uscate cu ajutorul gelului lubrifiant

LNW File

În cazul în care ai de-a face cu o pată uscată și rezistentă, cum ar fi cea de sânge uscat sau vopsea – scoateți-o cu ajutorul unui gel lubrifiant. Aplicați gel pe pata uscată, apoi frecați ușor. Substanța ar trebui să se desprindă foarte ușor și dvs. veți putea să o curățați fără nici o dificultate.

6. Calmați o persoană îngrijorată rugându-o să împăture unele lucruri

Flickr/Joanna Poe

Pentru a calma pe cineva care este îngrijorat sau supărat, cereți-i să împăture un teanc de rufe – de preferință ceva simplu, cum ar fi prosoapele. Acțiunea îi va da senzația că are un scop, distrăgându-i atenția și ajutându-l să-și calmeze nervii.

7. Înlocuiți sarea cu sucul de lămâie

Flickr/Richard North

Dacă dvs. ați fost plasat pe o dietă fără sare, iar acum vă este dor de gustul acestui ingredient, folosiți o lămâie! Este un aliment absolut natural și o modalitate sănătoasă pentru inimă de a pune ceva gust în mâncarea dvs.- respectând în același timp ați indicațiile medicului dumneavoastră.

8. Descâlciți părul cu ajutorul spirtului medicinal

Katelyn Alain Studio

Luptați cu părul lipicios, încurcat sau încâlcit? Stropiți cu puțin spirt zona afectată. Acest lucru vă va ajuta să descâlciți nodurile. Țineți părul așa ca să nu-l rupeți și pieptănați-l ușor cu spirt. În curând ar trebui să se descâlcească.

9. O picătură de super glue va proteja și va sigila leziunea

Wikimedia

Aveți o tăietură mică, dar nu aveți bandaje la îndemână? O picătură mică de super glue este perfectă în acest caz. Aplicați o cantitate mică pe tăietură sau zgârietură pentru a sigila și proteja leziunea. (Însă dacă tăietura dvs. este adâncă sau severă, solicitați mereu îngrijirea medicală.)

10. Înlăturați murdăria lipicioasă cu ajutorul spumei de ras

Flickr/Kate Ter Haar

Pielea dvs. este acoperită de o substanță lipicioasă? Înainte de a încerca să o ștergeți, luați un tub de spumă de ras. Spuma va acționa ca o loțiune, ajutând la eliminarea substanței lipicioase. Utilizați șervețele pentru a elimina complet resturile de murdărie și spuma.

Descoperiți un alt life hack uimitor din partea asistente medicale urmărind videoclipul de mai jos!

Vă rugăm să împărtășiți aceste sfaturi utile cu prietenii și familia!

error: Content is protected !!