Sindromul „vârstei pierdute”. Cu toții trecem prin asta, dar fiecare în felul său…

Ați auzit vreodată despre sindromul „vârstei pierdute”? Nu? Apropo este foarte interesant. Vârsta pierdută este de la vârsta de 50 la aproximativ 70 de ani. Se numește „pierdută”, deoarece această perioadă de parcă nici nu ar fi.

Nu există pentru un simplu motiv, în această perioadă, inițial, vă străduiți din toate puterile să păreți încă tineri, iar apoi cu tristețe constatați că sunteți deja bătrâni. Drept urmare ștergeți din viață o bună parte, parte care ar putea fi cea mai frumoasă!!!

Unii consideră că după 55 sau 60 de ani pot uita de plăcerile vieții.

Nu este chiar așa. Secretul este simplu.

Nu încercați să trăiți după vârsta de 55 la fel ca la 30 sau 40 de ani. Trebuie să lăsați loc să vă dezvoltați mai departe. De exemplu, având 15 ani nu încercați să trăiți ca la 5 ani sau la 30 ca la 15. La 15 ani nu vă jucați cu păpușile și soldățeii ca la 5 ani.

Aceasta, desigur, nu înseamnă că dvs. primiți mai puțină plăcere. Aceasta înseamnă că voi primiți plăcere de la altceva.

De multe ori am auzit de la diferite persoane despre fenomenul de curiozitate. Aproximativ la 50-55 de ani mulți au senzația că în viață ceva s-a terminat, dar ceea ce trebuia să se înceapă, la această vârstă, nu s-a început. Altfel spus, în viață se creează un gen de pauză, care cu părere de rău poate să continue o perioadă lungă.

Ce se poate de spus?

Totul ține de scopuri, prieteni și din nou scopuri! După 50 de ani, ca de obicei, trebuie să vă puneți scopul să trăți nu mai rău decât până acum. Să nu arătați mai rău decât mai înainte, să nu lucrați mai rău decât înainte, să nu câștigați mai puțin decât înainte, să nu vă odihniți mai puțin…

De ce atât de multe persoane constată cu tristețe că viața după 50 de parcă s-a fi oprit? Cum poate fi altfel, dacă tot ce faceți dvs. este să vă repetați pe voi înșivă?

Încercați să vă puneți un alt scop – să trăiți mai bine decât înainte. Să primiți de la viață mai multe plăceri. Să vă distrați mai interesant, să vă odihniți mai activ, să arătați mai bine, să fiți mai puternic și să iubiți mai aprins. Încercați, și veți simți imediat că viața și-a recăpătat sensul.

Este oare imposibil? De ce nu?

Dacă vă gândiți că după 50 de ani dezvoltarea personală s-a terminat, dacă încercați să vă țineți cu disperare de trecut, atunci veți uita despre bucuria și plăcerea vieții.

Plăcerea și bucuria vieții după 50 de ani apare atunci când dvs. lăsați trecutul și vă permiteți să continuați viața, să vă schimbați, să vă dezvoltați, să deveniți altfel, să învățați ceva nou, să vă faceți noi prieteni, să găsiți alte plăcere!

În comparație cu generația părinților voștri vouă vi s-au adăugat 25 de ani de viață activă! O pătrime de secol!

Trebuie să sărbătoriți!

error: Content is protected !!