Stropesc plantele cu această infuzie de drojdie: roşiile şi castraveţii nu mai sunt afectaţi de nici o boală!

Eu sunt un grădinar nu foarte experimentat. Acum 5 ani noi cu soţia am decis să investim banii câştigaţi la nuntă într-o vilă în afara oraşului. Şi până în ziua de azi nu am regretat nici o clipă pentru asta, căci avem în permanenţă legume şi fructe proaspete, lapte şi brânză de calitate, iar copiii au unde să petreacă frumos timpul.

Dat fiind că avem copii mici, noi am refuzat din start să folosim chimicale în grădină. Vecina noastră ne-a ajutat enorm cu sfaturile sale. Unul din ele constă în stropirea roşiilor şi castraveţilor cu o infuzie de drojdie, care le protejează de mană şi făinare.

Iată cum anume se face fertilizarea: încălzim 3 litri de apă până la cel mult 38 °С (ca să nu moară drojdiile) şi dizolvăm aici 10 linguri de zahăr şi 10 g de drojdii uscate.

Un mic sfat: aveţi în vedere că volumul lichidului va creşte de 2-2,5 ori, de aceea vasul folosit trebuie să fie mult mai mare de 3 litri.

Lăsăm drojdiile să-şi facă treaba timp de 4-10 ore, amestecând lichidul întretimp. Noi pregătim fertilizantul dimineaţa, astfel încât seara, după ce trece căldura, să-l putem folosi în grădină.

Apoi turnăm într-o găleată 7 litri de apă şi adăugăm 3 litri de infuzie de drojdie şi stropim plantele cu soluţia obţinută. Aceasta este benefică pentru absolut toate legumele. Castraveţii se fertilizează o dată la 10-12 zile, roşiile şi celelalte legume – o dată la 15 zile a câte 1 litru la fiecare tufă. Înainte de fertilizare udăm abundent plantele cu apă curată.

Această soluţie poate fi folosită nu doar pentru fertilizare la rădăcină. Stropirea frunzelor cu soluţie de drojdie protejează planta de mană şi alte boli fungice. De ce? Pentru că drojdiile sunt şi ele nişte ciuperci care pur şi simplu nu le permit celor dăunătoare să le ia locul.

Efectul unei fertilizări cu drojdie va fi vizibil după doar 3-4 zile: frunzele vor căpăta o culoare verde-aprins, vor arăta sănătos, iar însăşi planta se va dezvolta mai rapid şi va da o recoltă mai bogată.

Când se face o astfel de fertilizare? Stropirea frunzelor trebuie făcută neapărat seara, înainte de apusul soarelui, astfel încât planta să reuşească să absoarbă toate substanţele folositoare, iar frunzele să nu fie arse de soare.

error: Content is protected !!