Trucuri pentru spălarea reușită a rufelor!

Este important să respectați anumite reguli când doriți să spălați rufele. În caz contrar veți deteriora lucrurile și recuperarea acestora va fi mult mai scumpă. Prosoape pufoase, culori intense, alb impecabil etc toate acestea le puteți obține dacă veți urma trucurile pe care vi le prezentăm mai jos.

Trucuri pentru spălarea rufelor

1. Veți putea restabili forma unei haine din tricotaj dacă o veți trece printr-o țesătură umedă și veți întinde haina puțin.

2. Pentru a înălbi hainele de lână albe, înmuiați-le înainte de a le spăla pentru 2 ore în următoarea soluție: 2 linguri de detergent la 10 l de apă. Aveți grijă căci lucrurile din lână nu pot fi spălate în apă fierbinte sau rece, de aceea soluția trebuie să fie la temperatura camerei.

3. Dacă haina s-a mototolit, atunci înainte de a o spăla înmuiați-o pentru 1 oră în: 3 linguri de amoniac, 1 lingură de terebentină și 1 lingură de parfum la 10 l de apă.

4. Doriți să aveți culori mai intense ale hainelor? Adăugați în apă 2-3 linguri de sare de bucătărie.

5. Pentru a îndepărta petele de la fierul de călcat fierbinte, umeziți zona respectivă în apă, apoi ștergeți cu soluție de clor (1 linguriță la 1 pahar cu apă).

6. Pentru a curăța petele de grăsime de pe hainele din mătase sau lână, puteți să le spălați în soluție de muștar. Diluați în puțină apă 1 pahar de muștar praf și amestecați până va fi cremos. Strecurați printr-un tifon și adăugați la aproximativ 10 litri de apă. Lăsați să acționeze 2-3 ore. După spălare haina trebuie clătită în soluție de amoniac (1 linguriță de amoniac la 10 l de apă).

7. Hainele din tricotaj vor fi moi și pufoase dacă după spălare le veți clăti în apă caldă cu glicerină (1 linguriță la 2 litri de apă), apoi în apă rece cu amoniac în aceeași proporție.

8. Atunci când spălați hainele din lână, adăugați la ultima clătire 1 linguriță de glicerină. Hainele vor fi mai moi.

9. Dacă spălați în mașina de spălat haine colorate, adăugați în apă 2-3 linguri de sare de masă. Hainele nu se vor decolora, iar culorile vor fi mai intense.

10. Hainele din țesături sintetice au nevoie de o îngrijire deosebită și permanentă. Acestea trebuie spălate mai des decât cele din țesături naturale.

error: Content is protected !!