Un model de centrală termică accesibilă oricui. Chiar și tu o poți construi!

Vă imaginaţi un sistem autonom ce vă poate asigura locuinţa cu apă caldă şi căldură? Iar unul capabil să asigure acestea pentru 1.500 m

Un astfel de sistem există, ba mai mult: îl puteţi construi chiar dvs., instalaţia fiind foarte simplă şi necesită doar o pompă, țevi, o plasă de oțel, o folie de plastic şi compost – acel îngrășământ agricol natural, în componenţa căruia intră frunze, lemn tocat și bălegar.

Energia termică produsă de acest sistem este obţinută din reacţiile de descompunere din interiorul compostului, care în primele zile trebuie udat intens pentru a porni aceste reacţii.

Periodic este necesar să schimbaţi compostul pentru a porni noi reacţii de descompunere şi, deci, a obţine energie termică. Întreaga instalaţie, însă, vă poate servi mulţi ani consecutiv, asigurându-vă autonomie termică permanentă.

În filmuleţul de mai jos puteţi vedea un exemplu de centrală termică pe bază de compost.

Aceasta e una din cele mai impresionante idei de asigurare a autonomiei termice pentru o gospodărie, având un raport excelent preţ-calitate. Cum credeţi, ar putea o astfel de idee să devină suficient de populară pentru a asigura comunităţi întregi?

error: Content is protected !!