Vă veţi schimba viziunea asupra îngrijirii hainelor după ce o să vedeți asta!

Speranţa moare ultima! Chiar dacă vi se pare că o haină preferată este deteriorată ireversibil, nu renunţaţi. Dacă veţi aplica sfaturile neobişnuite pe care le-a pregătit redacţia Perfect-ask.net, veţi vedea că se pot face miracole cu îngrijirea hainelor.

1. Spre exemplu pentru a elimina orice miros neplăcut de pe o haină este suficient să o stropiţi cu câteva picături de ţuică. Iată ce alte măsuri puteţi întreprinde dacă spălarea obişnuită nu dă rezultate impecabile!

Îngrijirea hainelor

Un pulover care înghimpă

2. O asemenea haină este adesea insuportabil să o porţi, chiar dacă este naturală şi protejează bine corpul de frig. Problema se rezolvă foarte simplu dacă umeziţi puloverul curat, îl puneţi într-o pungă de plastic pe care o aşezaţi în congelator pentru câteva ore. După ce se va topi gheaţa, puloverul nu va mai înghimpa!
Acelaşi truc poate fi făcut cu hainele din lână ce s-au deformat. După 2-3 ore petrecute în frigider ele îşi vor reveni la normal.

Pete de ruj

3. Petele de ruj pot fi înlăturate uşor cu ajutorul fixativului pentru păr. Aplicaţi puţin fixativ pe pată, apoi ştergeţi-o cu un şerveţel umed şi spălaţi haina. O altă soluţie bună ar fi amestecul de suc de lămâie şi bicarbonat de sodiu.

Fixarea nasturilor

4. Se ştie că nasturii de pe hainele călduroase sunt foarte “vicleni”: se rup şi se pierd în cel mai nepotrivit moment. Picuraţi puţină ojă transparentă peste aţişoarele ce ţin nasturele, astfel ele vor deveni mult mai rezistente!

Pete de fond de ten

5. Spuma pentru ras va elimina chiar şi cele mai grase pete de fond de ten. Aplicaţi-o pe pată şi ştergeţi-o, iar după câteva minute clătiţi haina. Dacă pata este mai rezistentă, o puteţi elimina cu ajutorul alcoolului medicinal.

Pete de deodorant

6. Aplicaţi pe pată puţină sare alimentară şi lăsaţi-o peste noapte, iar dimineaţa spălaţi haina şi petele vor dispărea. Dacă haina este de culoare neagră, înmuiaţi pata cu ţuică şi lăsaţi-o pentru o jumătate de oră înainte de a o spăla. Este o metodă sigură!

Încălţăminte din piele întoarsă

7.Orice pete şi zgârieturi de pe pielea întoarsă pot fi înlăturate cu ajutorul unei pile de unghii.

Blugi

8. Dacă puneţi blugii într-o pungă de plastic pe care să o aşezaţi în congelator vor dispărea toate mirosurile neplăcute pe care le absoarbe materialul blugilor. O dezinfecţie completă nu este posibilă prin spălare obişnuită, în schimb în congelator vor fi nimiciţi toţi microbii.

Blugii deformaţi pot recăpăta forma de odinioară: întoarceţi blugii uscaţi pe dos şi aşezaţi-i în maşina de uscat rufe pentru 15 minute.

Fire din blana animalelor

9. Blana de câine sau de pisică se poate lipi complet de haine, dar există o soluţie şi pentru asta! Şi încă e şi foarte simplă: pur şi simplu parcurgeţi haina cu o fâşie de bandă adezivă. 2 minute şi problema dispare.

Aceste idei sunt aplicate de oamenii din întreaga lume, de aceea vi le recomandăm şi vouă şi vă îndemnăm să faceţi acelaşi lucru!

error: Content is protected !!