Viața fără molii: scăpa acum de acești dușmani ai țesăturilor fără produse chimice – 10 metode!

Cât de multe lucruri minunate pot fi făcute din lână – pulovere confortabile, căciulițe, mănuși, șosete și multe altele! În regiunile unde există anotimpuri reci și foarte reci este greu de găsit o persoană care nu are haine din lână cald sau încălțăminte. Pentru mulți lâna este materialul preferat pentru creativitate. Tricotat. Meșterițele mă vor susține căci nu există nimic mai plăcut decât un dulap plin cu ațe de lână.

Dar, există în această lume, o ființă care este capabilă să distrugă idila noastră de lână … MOLIA! – Este chiar și un cuvânt mai puțin plăcut. Este suficient ca moliile să apară pe un raft, că restul hainelor vor fi rapid deteriorate. Lavrele de molii se hrănesc cu lână și fac găuri în haine. De asemenea, ele mănâncă și lucrurile din blană. În comerț există o mare varietate de produse chimice care vă ajută să scăpați de molii și omoară chiar și larvele. Însă este binevenit să căutați remedii alternative care sunt mai puțin toxice și agresive. Un produs natural trebuie îndepărtate la fel prin unul natural.

10 remedii naturale și sigure de combatere a moliilor

1. Pungile cu plante

Este o modalitate cunoscută de mulți: pe rafturile șifonierului se pun pungi cu plante uscate. Cel mai des se folosește lavanda, dar, la fel, de eficientă este vetricea, pelinul, pojarnița și menta. Se recomandă fărâmițarea periodică a pungilor pentru a spori mirosul, iar o dată în sezon să fie schimbate. Aceste pungi pot fi un cadou foarte frumos, în special dacă punga va fi ornamentată. Pungilor vor avea efect dublu, vă vor proteja de molii și vor ridica moralul.

2. Uleiurile esențiale

Mirosul puternic sperie moliile! Există o mare varietate de uleiuri, deci puteți alege parfumul care vă place cel mai mult. Astfel molia nu va mai apărea, veți avea o bună stare de spirit și hainele vor avea un miros plăcut. Cel mai bine îndepărtează molia mirosul de ulei de lavandă, pin, patchouli, cedru, arbore de ceai, mușcată și scorțișoară. Mirosul va fi puternic, iar pe haine nu vor rămâne pete, dacă veți pune un tampon de vată înmuiat în ulei și pus într-o coajă de nucă sau într-un recipient de plastic în care faceți câteva găuri mici. Este o metodă foarte simplă. Aroma terapia creează o stare de bine și bucurie!

3. Săpunul aromat sau de rufe

Săpunul, spre deosebire de plante și uleiuri, își menține mai mult mirosul. Puneți bucăți de săpun aromat în pungi de pânză și puneți-le pe rafturi printre haine. Moliilor nu le va fi deloc pe plac.

4. Cojile uscate de citrice

Cojile uscate de portocale, mandarine și lămâi, la fel, îndepărtează moliile. Însă, mirosul acestora este mai puțin persistent și trebuie înlocuite mai des. Această metodă se folosește ca alternativă pentru a crea o anumită atmosferă, de exemplu, pentru sărbătorile de iarnă.

5. Tutunul – o alternativă bărbătească

Mirosul de tutun este, de asemenea, recomandat ca remediu împotriva moliilor. O pungă cu tutun va proteja hainele de molii, dacă vă place mirosul acestuia.

6. Lemnul, cedrul roșu

Pentru a păstra intacte hainele din lână puteți pune pe rafturi bucăți de pin sau castan. De asemenea, în vânzare puteți găsi umerașe din cedru roșu. Mirosul de lemn este persistent, dar nu foarte puternic, însă molii vor fugi neapărat.

7. Amoniacul

Pentru profilaxie ștergeți interiorul șifonierului cu amoniac. Mirosul amoniacului se evaporă, dar efectul anti molii se păstrează.

8. Mușcata

Mușcata este o plantă foarte frumoasă și în același timp un protector al lânii împotriva moliilor. Prezența mușcatei în cameră practic exclude posibilitatea apariției moliilor. De asemenea, puteți pune în pungi frunze de mușcată și apoi pe rafturi.

Următoarele metode nu au legătură cu mirosurile, dar sunt probabil cele mai eficiente.

9. Păstrarea hainelor în saci de vidat

Moliile apar, în primul rând în locurile unde de mult timp nu ați făcut curățenie. Este mult mai sigur să păstrați hainele în saci de vidat, pot fi găsite în comerț. Aerul poate fi eliminat cu orice tip de aspirator. Hainele vor ocupa mai puțin loc și vor fi protejate de praf și insecte.

10. Temperaturi scăzute sau lumină ultravioletă

Moliile nu rezistă la temperaturi joase și nici nu suportă lumina ultravioletă, de aceea apare în locurile mai întunecoase. Pe timp însorit este binevenit să aerisiți hainele de lână, iar dacă nu este soare puneți hainele pentru o zi în congelator. Aceste modalități vor ucide toate larvele fără a folosi produse chimice.

Țineți minte curățenia și aerisirea periodică este garanția unui șifonier fără molii.

error: Content is protected !!